This project has moved and is read-only. For the latest updates, please go here.
1
Vote

cannot mount Volume

description

Hello All,

I have the following problem, I just started using VeraCrypt and i have encrypted a removable HDD. ive put some data on it. ive disconnected the drive propperly but now a few days later i cannot mount the HDD in VerCrypt. i keep getting the same error no mather what i do. Anyone else got the same issue? or knows how to solve it? all help is welcome!

Operation failed due to to one or more of the following:

-Incorrect password.
-Incorrect Volume PIM number.
-Incorrect PRF (Hash).
-not a vallid volume.

Source: MountVolume:7763


Gr. ShierraWhiskey

comments

HenkDeVries909 wrote Feb 7 at 8:27 PM

Hey, literally just figured out what the problem is as I had the same issue.

Screenshot

When mounting a volume it is important that you select the correct partition to be mounted, which seems obvious.

However there is a difference between selecting the

"Harddisk 2" as this will output as "\Device\Harddisk2\Partition0"

and

"\Device\Harddisk2\Partition1" as this will output "\Device\Harddisk2\Partition1"

You would assume that since the volume has only 1 partition that there would only be one possible option. There are two in this case, 1 is the drive as a whole and 2 is the specfic only partition. Your password will only work on that particular partition and not the drive as whole.

Try your password again but mount the single partition only and not the whole drive.

Hope this fixes your problem as well.